DRU Industriepark

 

DRU Industriepark

Eens werden aan de rand van Ulft, langs de Oude IJssel, ijzeren en emaillen gebruiksvoorwerpen gemaakt. Nu ontwikkelt zich er een gebied waar het gonst van de activiteiten. De oude fabrieksgebouwen van de voormalige DRU ijzergieterij en het groene gebied aan de overkant van de Oude IJssel zijn een smeltkroes van nieuwe energie en nieuwe economie, het DRU Industriepark.

dru-industrie

Met zijn 250 jaar geschiedenis kent het DRU Industriepark een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven rijksmonumenten staan. Zij hebben een nieuwe bestemming gevonden.

1.In het Portiersgebouw is de DRU Cultuurfabriek te vinden. Met onder meer een theaterzaal, popzaal, galerie, biliotheek, filmhuis en muziekschool. Ook zijn er congres- en vergaderzalen voor zakelijke doeleinden en grand café Het Schaftlokaal. Op de twee terrassen is het goed toeven.

2.In het Ketelhuis heeft beeldend kunstenaar Henk Welling zijn atelier en cursusruimte. Welling is beeldhouwer en steenhouwer van beroep.

3.Het Loonbureau huisvest de regionale radiozender Optimaal FM, evenals de chique Monarchiekamer voor het houden van kleine bijeenkomsten. In de zomer biedt het Loonbureau eveneens onderdak aan een ijssalon.

4. In de Afbramerij is alle ruimte voor het collectieve geheugen van het DRU Industriepark. Het IJzermuseum herbergt een grote collectie producten uit de DRU-fabriek: potten, pannen, kachels, badkuipen etcetera. Daarnaast zit er ICER, het leer-werkcentrum voor Industrie Cultuur Educatie en Recreatie. Partners uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de kunstenaars van KC Breekijzer werken hier samen aan technische innovaties.

5.De SSP-HAL fungeert als evenementenhal, met mogelijkheden voor beurzen en exposities, culturele manifestaties en vrijetijdsevenementen. De industriële hal heeft een vloeroppervlakte van 5.500 m2.

6.In het Beltmancomplex staat wonen en werken centraal. Wooncorporatie Wonion houdt hier kantoor en heeft er vijftien huurwoningen gerealiseerd. Op de eerste verdieping zit de Ondernemersfabriek Ulft met flexwerkplekken. Een aantal dienstverlenende ondernemers heeft zich voor langere tijd op de tweede verdieping gevestigd.

7.In de voormalige Badkuipenfabriek zijn zestien riante en sfeervolle werk-woonlofts gecreëerd. Men woont hier in een karakteristiek gebouw. Een markante binnenplaats maakt het geheel compleet.

8.DRU Park: landbouw- en festivalterrein, onder andere voor het landelijk bekende Huntenpop in augustus. Er zijn plannen voor de aanleg van een landschapspark. Ook is er in de toekomst ruimte voor een parkeerplaats die het dorp ontlast.

9.Waterspeelplaats

10.Fiets-/wandelbrug

11.Aanlegsteiger voor de Fluisterboot, die in de zomer boottochten over de Oude IJssel verzorgt.

12.Oude IJssel

Gebiedsvisie

Gebiedsvisie DRU Industriepark – deel 1
Gebiedsvisie DRU Industriepark – deel 2

 • Volgende evenementen

  mei25
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
  mei26
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
  mei27
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
 • Facebook

  4 days ago

  SSP-HAL

  Voorproefje Huntenkunst. Volgend weekend in de SSP-HAL.Alvast een voorproefje voor volgende week. Mis deze unieke kunstmanifestatie niet, #huntenkunst2018 Maak kennis met meer dan 200 kunstenaars en hun werk in de SSP-hal Ulft van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei. Volg ons ook op www.instagram.com/huntenkunst/ ...

  View on Facebook

  6 days ago

  SSP-HAL

  🚫Fotografen opgelet!🚫 .
  .
  .
  📌Fotografie Masters 8 september!📌
  .
  .
  .

  Meerdere masterclasses op één dag! 👉Bestel je kaart, lnkd.in/dyJv6pD 👈
  VOL = VOL
  .
  .

  Met een groep gedreven top fotografen organiseren wij een evenement zoals je dat nog niet eerder hebt meegemaakt.
  Maak kennis met diverse disciplines van het fotograferen.
  Drie Masterclasses van ieder 2 uur.
  .
  Tussendoor kun je lezingen en demonstraties volgen. Maak kennis met nieuwe camera's, flitsers, objectieven etc. Er zijn diverse standhouders.
  .
  Beleef deze dag met ons, een lange dag maar vol met uitdagingen.
  .
  Je schrijft je in voor drie Masterclasses met een voorkeur voor de Masters. Wat zij gaan doen is een verassing, maar het wordt top! In ieder geval krijg je één van je voorkeuren toebedeeld.
  .
  De dag is inclusief koffie, thee, lunch en diner.
  FOTOGRAFIEMASTERS 8 SEPTEMBER A.S. ULFT.
  .
  Voor en door fotografen.
  .
  Nog nooit waren zoveel creatieve, enthousiaste en topfotografen op één evenement bij elkaar!
  .
  .
  ...

  View on Facebook