DRU Industriepark

 

DRU Industriepark

Eens werden aan de rand van Ulft, langs de Oude IJssel, ijzeren en emaillen gebruiksvoorwerpen gemaakt. Nu ontwikkelt zich er een gebied waar het gonst van de activiteiten. De oude fabrieksgebouwen van de voormalige DRU ijzergieterij en het groene gebied aan de overkant van de Oude IJssel zijn een smeltkroes van nieuwe energie en nieuwe economie, het DRU Industriepark.

dru-industrie

Met zijn 250 jaar geschiedenis kent het DRU Industriepark een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven rijksmonumenten staan. Zij hebben een nieuwe bestemming gevonden.

1.In het Portiersgebouw is de DRU Cultuurfabriek te vinden. Met onder meer een theaterzaal, popzaal, galerie, biliotheek, filmhuis en muziekschool. Ook zijn er congres- en vergaderzalen voor zakelijke doeleinden en grand café Het Schaftlokaal. Op de twee terrassen is het goed toeven.

2.In het Ketelhuis heeft beeldend kunstenaar Henk Welling zijn atelier en cursusruimte. Welling is beeldhouwer en steenhouwer van beroep.

3.Het Loonbureau huisvest de regionale radiozender Optimaal FM, evenals de chique Monarchiekamer voor het houden van kleine bijeenkomsten. In de zomer biedt het Loonbureau eveneens onderdak aan een ijssalon.

4. In de Afbramerij is alle ruimte voor het collectieve geheugen van het DRU Industriepark. Het IJzermuseum herbergt een grote collectie producten uit de DRU-fabriek: potten, pannen, kachels, badkuipen etcetera. Daarnaast zit er ICER, het leer-werkcentrum voor Industrie Cultuur Educatie en Recreatie. Partners uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de kunstenaars van KC Breekijzer werken hier samen aan technische innovaties.

5.De SSP-HAL fungeert als evenementenhal, met mogelijkheden voor beurzen en exposities, culturele manifestaties en vrijetijdsevenementen. De industriële hal heeft een vloeroppervlakte van 5.500 m2.

6.In het Beltmancomplex staat wonen en werken centraal. Wooncorporatie Wonion houdt hier kantoor en heeft er vijftien huurwoningen gerealiseerd. Op de eerste verdieping zit de Ondernemersfabriek Ulft met flexwerkplekken. Een aantal dienstverlenende ondernemers heeft zich voor langere tijd op de tweede verdieping gevestigd.

7.In de voormalige Badkuipenfabriek zijn zestien riante en sfeervolle werk-woonlofts gecreëerd. Men woont hier in een karakteristiek gebouw. Een markante binnenplaats maakt het geheel compleet.

8.DRU Park: landbouw- en festivalterrein, onder andere voor het landelijk bekende Huntenpop in augustus. Er zijn plannen voor de aanleg van een landschapspark. Ook is er in de toekomst ruimte voor een parkeerplaats die het dorp ontlast.

9.Waterspeelplaats

10.Fiets-/wandelbrug

11.Aanlegsteiger voor de Fluisterboot, die in de zomer boottochten over de Oude IJssel verzorgt.

12.Oude IJssel

Gebiedsvisie

Gebiedsvisie DRU Industriepark – deel 1
Gebiedsvisie DRU Industriepark – deel 2

 • Volgende evenementen

 • Facebook

  SSP-HAL heeft het bericht van Oer-Classics gedeeld. ...

  GEZOCHT ! Standhouders voor de 1e Oer-Classics beurs ! Voor onderdelen / kleding / reclame borden / miniaturen e.d. alles op motor en brommer gebied van vóór 1980 . Tevens kunnen zich show motoren en brommers melden ( hier zijn prijzen voor beschikbaar ) Alle info is te vinden op www.Oer-Classics.nl DUS INSCHRIJVEN ! Om er een mooie dag van te maken ! M.v.g Team Oer-Classics.

  View on Facebook

  Vandaag gaan van 10:30 tot 16:30 onze deuren weer open voor de laatste dag van het speelparadijs Vakantiepret wintereditie. De kinderen kunnen zich nog even uitleven op de aanwezige attracties voordat ze morgen weer naar school gaan. ...

  View on Facebook

  De afgelopen dagen tijdens Vakantiepret, hebben zich weer honderden kinderen uitstekend vermaakt in ons indoor speelparadijs. Op het horeca terras was het ook weer gezellig druk en kon de dorst gelest en de buikjes gevuld worden.

  De deuren van de SSP-HAL op het DRU Industriepark zijn vandaag, zaterdag en zondag weer geopend van 10:30 tot 16:30 voor de laatste drie dagen van deze editie van Vakantiepret, mis het niet!!! Onze vrijwilligers staan deze dagen ook weer graag voor u klaar.
  ...

  View on Facebook