Huntenkunst 2018

 
10:00

25 mei, 2018

Op 25, 26 en 27 mei 2018 zal voor de 26ste keer de manifestatie Huntenkunst gehouden worden. Dit betekent voor de zevende keer in Ulft. De kunstbeurs vindt jaarlijks in de maand mei plaats.

Huntenkunst is een kunstmanifestatie, die bedoeld is voor professioneel
werkende kunstenaars en galeriehouders. Het accent ligt daarbij  op de
kunstenaars en hun werk. De manifestatie omvat de presentatie van het
werk van en door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Roemenië themaland 
Vanaf 1999 worden kunstenaars uit een bepaald land op Huntenkunst centraal gesteld. Dit jaar nemen kunstenaars uit Roemenië deel.

Het ontstaan    
In 1993 werd Huntenkunst voor het eerst gehouden in het overwegend agrarisch buurtschap Veldhunten in de toenmalige gemeente Gendringen. Dankbaar werd gebruik gemaakt van de Ulftse Galerie bij de Boeken. Er is nog steeds een uitstekende samenwerking tussen de beide stichtingen. De eerste kunstmanifestatie vond plaats onder de naam Huntenkunst. Ze werd gehouden in een grote feesttent gelegen in een weiland. Ruim 80 kunstenaars uit diverse landen deden in 1993 mee.

Vastconcept
Huntenkunst wil een uitstekend  platform bieden aan de kunstenaars uit diverse landen. Het evenement biedt volop gelegenheid tot contacten, die inspirerend werken. Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Het evenement moet een goed inzicht bieden in de eigentijdse kunst. Positief werkt het aanbieden van diversiteit zowel in stijl als techniek. Aantrekkelijk is de aanwezigheid van de kunstenaars. Zij zijn de gastheren van hun eigen unit. De kunstenaars zijn afkomstig uit verschillende landen. Ruim 30 landen zijn vertegenwoordigd. Ook buiten Europa. Behalve uit Nederland zijn ze met name afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk, België, Zweden, Polen en Frankrijk. Ook zijn landen zoals Japan, Zuid-Korea, Australië, Rusland en USA vertegenwoordigd. Het aantal buitenlandse kunstenaars overtreft jaarlijks die van uit Nederland. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Positief werkt ook het jaarlijks uitroepen van een land tot themaland.

Openingstijden:
Vrijdag    25 mei   : 17.00 – 21.00 uur
Zaterdag 26 mei   : 10.00 – 20.00 uur
Zondag   27 mei   : 10.00 – 18.00 uur

www.huntenkunst.org

 

 • Volgende evenementen

  mei25
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
  mei26
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
  mei27
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
 • Facebook

  3 days ago

  SSP-HAL

  Binnenkort in de SSP-HALWij krijgen zeer positive berichten op onze jaren 50/60 rock and roll dag. Daar waar wij heel blij mee zijn. Onze voorbereiding van deze dag is bijna klaar. En eerlijk we zijn ook positief verrast over de 50/60 markt die er is. Maar ons doel is om er een mooie dag van te maken, en dat we hiermee veel bedlegerige patienten blij kunnen maken. The Outbond Scallyway Carnival #OSC en #8Ballboppers hebben er zin in. Jij ook ? Voor 2€ ben je erbij
  En heren laat je daar heerlijk de baard scheren door mobile barber shop, terwijl de dames de haren laten stylen om daarna in rock and roll styl op de foto te gaan .

  Zien we jouw en help ons.
  ...

  View on Facebook

  3 weeks ago

  SSP-HAL

  Met veel genoegen kijken we terug op een geslaagde eerste editie van de Gelderse Vlooienmarkt. Op 24 en 25 maart was de SSP-HAL gevuld met 200 kramen. 3500 bezoekers wisten ons deze dagen te vinden. Er was dan ook voor iedereen wel iets na hun gading te vinden.

  Noteer alvast 3 en 4 november in de agenda, dan vindt namelijk de tweede editie van de Gelderse Vlooienmarkt te Ulft in de SSP-HAL plaats.

  Heb je de zolder, garage of berging vol met spullen staan welke een tweede of derde leven verdienen. Boek dan een kraam.
  Een kraam boeken kan op www.geldersevlooienmarkt.nl.
  Actie : 3 kramen boeken is 2 betalen.

  Like ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
  ...

  View on Facebook

  3 weeks ago

  SSP-HAL

  Een nieuw evenement in de SSP-hal.
  Laat het zieke kind genieten organiseert 1 juli een Rock 'n' Roll-day bij ons. Kom genieten van alles uit de 50s en 60s. Van muziek en dans tot geweldige classic Cars.
  ...

  View on Facebook