Huntenkunst 2018

 
10:00

26 mei, 2018

Op 25, 26 en 27 mei 2018 zal voor de 26ste keer de manifestatie Huntenkunst gehouden worden. Dit betekent voor de zevende keer in Ulft. De kunstbeurs vindt jaarlijks in de maand mei plaats.

Huntenkunst is een kunstmanifestatie, die bedoeld is voor professioneel
werkende kunstenaars en galeriehouders. Het accent ligt daarbij  op de
kunstenaars en hun werk. De manifestatie omvat de presentatie van het
werk van en door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Roemenië themaland 
Vanaf 1999 worden kunstenaars uit een bepaald land op Huntenkunst centraal gesteld. Dit jaar nemen kunstenaars uit Roemenië deel.

Het ontstaan    
In 1993 werd Huntenkunst voor het eerst gehouden in het overwegend agrarisch buurtschap Veldhunten in de toenmalige gemeente Gendringen. Dankbaar werd gebruik gemaakt van de Ulftse Galerie bij de Boeken. Er is nog steeds een uitstekende samenwerking tussen de beide stichtingen. De eerste kunstmanifestatie vond plaats onder de naam Huntenkunst. Ze werd gehouden in een grote feesttent gelegen in een weiland. Ruim 80 kunstenaars uit diverse landen deden in 1993 mee.

Vastconcept
Huntenkunst wil een uitstekend  platform bieden aan de kunstenaars uit diverse landen. Het evenement biedt volop gelegenheid tot contacten, die inspirerend werken. Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Het evenement moet een goed inzicht bieden in de eigentijdse kunst. Positief werkt het aanbieden van diversiteit zowel in stijl als techniek. Aantrekkelijk is de aanwezigheid van de kunstenaars. Zij zijn de gastheren van hun eigen unit. De kunstenaars zijn afkomstig uit verschillende landen. Ruim 30 landen zijn vertegenwoordigd. Ook buiten Europa. Behalve uit Nederland zijn ze met name afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk, België, Zweden, Polen en Frankrijk. Ook zijn landen zoals Japan, Zuid-Korea, Australië, Rusland en USA vertegenwoordigd. Het aantal buitenlandse kunstenaars overtreft jaarlijks die van uit Nederland. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Positief werkt ook het jaarlijks uitroepen van een land tot themaland.

Openingstijden:
Vrijdag    25 mei   : 17.00 – 21.00 uur
Zaterdag 26 mei   : 10.00 – 20.00 uur
Zondag   27 mei   : 10.00 – 18.00 uur

www.huntenkunst.org