Dierendagshow 2018

 
10:00

7 oktober, 2018

Op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober 2018, direct na “Werelddierendag”, organiseert Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging “Silvolde en Omstreken” voor de vierde keer haar jonge dierendag in de SSP-HAL in Ulft. Zie ook http://kpvsilvolde.nl/nieuws.html 

Fokkers van vele verenigingen uit de regio sturen ruim 500 dieren in voor de dierendagshow.

Op zaterdag worden de konijnen, cavia’s, kleine knagers, grote en dwerghoenders, Serama’s, sier- en oorspronkelijke duiven, sier- en parkvogels die dit jaar zijn geboren gekeurd door de keurmeesters waarbij publiek aanwezig mag zijn. De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald waarna een predicaat kan worden toegekend.

Door het fokken van raszuivere dieren zijn de kleindierfokkers van belang voor het in standhouden van het Nederlands levend erfgoed. Voor alle bovengenoemde diersoorten hebben keurmeesters toegezegd om te keuren.

Naast de konijnen- en pluimvee verenigingen presenteren ook de volgende verenigingen hun dieren. Vogelvereniging “de Vogelvriend” Varsseveld en “de Vogelvreugde” Ulft e.o..

Door de SSP-HAL worden verschillende diergerelateerde bedrijven uitgenodigd om hun producten en/of diensten aan te bieden tijdens dit dierevenement.

Na het grote succes van vorige jaren zijn er op zondag 7 oktober verschillende demonstraties te zien van de betrekkelijk nieuwe sport Konijn-Hop. Dit is een echte konijnensport voor jong en oud. Een sport waarbij konijnen met zo weinig mogelijk fouten over een serie hindernissen springen. Maar dat mag niet zo maar. Konijn-Hop wordt uitgeoefend volgens een tiental regels. Die zijn ingesteld om het dierenwelzijn van onze lieve dieren tijdens de sport en daarbuiten te waarborgen.

Dus kom op 6 en 7 oktober naar dit mooie kleindierevenement in de SSP-HAL, DRU-laan 2, 7071 MC Ulft waar van alles is te beleven voor kleindierliefhebbers.

De openingstijden zijn op zaterdag 6 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 7 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur.

De toegang is gratis.