Over de SSP-HAL

 

Over de SSP-HAL

De letters SSP die groot op de buitengevel prijken, staan voor Stainless Steel Products die hier jarenlang uit de DRU-fabriek rolden. Het gebouw bestaat oorspronkelijk uit de koepeloven, een gieterij en een grote hal. Kenmerkend detail is de indrukwekkende kraanbaan.

De hal met een nostalgische, industriële uitstraling heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 5.500 m2 en maakt deel uit van het DRU Industriepark in Ulft in de gemeente Oude IJsselstreek.

In de Achterhoek is door het afbreken van de Houtkamphal geen evenementenhal meer beschikbaar. In deze leemte is voorzien door de SSP-HAL om te vormen tot een evenementenhal met mogelijkheden voor beurzen en exposities, culturele manifestaties en vrijetijdsevenementen. De vuurdoop was in juni 2011, toen hier het VNG-congres plaatsvond  met enkele duizenden deelnemers.

vng600

Sindsdien vormt de hal het toneel voor tientallen evenementen. Waaronder Huntenkunst, de grote expositie met internationale hedendaagse kunstenaars. De Achterhoek Bazaar, met streekproducten, vintage, brocante en nog veel meer. Of het Youngtimer Festival met auto’s uit de jaren tachtig, dat een heel eigen publiek aantrekt. Verder de Tuinbeurs, de LenteFair, het Muziekfestival Oude IJsselstreek, de Kidsfabriek of de Achterhoek Spektakel Toer.

Klik hier voor een overzicht van de evenementen

De industriële hal is ook een bijzondere locatie voor fotoshoots. Hoog en droog, licht én ruim zijn de kwaliteiten die voor de fotografie van belang zijn. Veel bruidsparen laten in het  monumentale complex hun trouwfoto’s maken.

Met een nieuwe, ruime entree en een grote bar is de SSP-HAL prima uitgerust om bezoekers te verwelkomen en te voorzien van een drankje of een hapje.

’s Avonds is de hal sfeervol aangelicht met moodlight en komt het beeld De Krijger prachtig tot zijn recht.

ssp-nacht

Vreedzame Krijger

Het negen meter hoge kunstwerk ‘Vreedzame Krijger’ is in 2013 geplaatst aan de voorkant van de SSP-HAL. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Rik van Rijswick uit Venlo en roept hoe dan ook een reactie op. In de eerste plaats natuurlijk door zijn grootte. Maar zeker ook wanneer duidelijk wordt hoeveel werk hier in zit. Het beeld is opgebouwd uit allemaal kleine stukjes ijzer.

 

 • Volgende evenementen

  mei25
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
  mei26
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
  mei27
  Huntenkunst 2018Aanvang: 10:00
 • Facebook

  4 days ago

  SSP-HAL

  Voorproefje Huntenkunst. Volgend weekend in de SSP-HAL.Alvast een voorproefje voor volgende week. Mis deze unieke kunstmanifestatie niet, #huntenkunst2018 Maak kennis met meer dan 200 kunstenaars en hun werk in de SSP-hal Ulft van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei. Volg ons ook op www.instagram.com/huntenkunst/ ...

  View on Facebook

  6 days ago

  SSP-HAL

  🚫Fotografen opgelet!🚫 .
  .
  .
  📌Fotografie Masters 8 september!📌
  .
  .
  .

  Meerdere masterclasses op één dag! 👉Bestel je kaart, lnkd.in/dyJv6pD 👈
  VOL = VOL
  .
  .

  Met een groep gedreven top fotografen organiseren wij een evenement zoals je dat nog niet eerder hebt meegemaakt.
  Maak kennis met diverse disciplines van het fotograferen.
  Drie Masterclasses van ieder 2 uur.
  .
  Tussendoor kun je lezingen en demonstraties volgen. Maak kennis met nieuwe camera's, flitsers, objectieven etc. Er zijn diverse standhouders.
  .
  Beleef deze dag met ons, een lange dag maar vol met uitdagingen.
  .
  Je schrijft je in voor drie Masterclasses met een voorkeur voor de Masters. Wat zij gaan doen is een verassing, maar het wordt top! In ieder geval krijg je één van je voorkeuren toebedeeld.
  .
  De dag is inclusief koffie, thee, lunch en diner.
  FOTOGRAFIEMASTERS 8 SEPTEMBER A.S. ULFT.
  .
  Voor en door fotografen.
  .
  Nog nooit waren zoveel creatieve, enthousiaste en topfotografen op één evenement bij elkaar!
  .
  .
  ...

  View on Facebook